Apartmaji v Ljubljani

Ponudbo apartmajev v Ljubljani najdete s pomočjo iskalnka, tako da vpišete Ljubljana in dodate datume za najem apartmaja. Na strani z rezultati boste našli proste apartmaje v Ljubljani in si lahko poljubnega najeli.

Ljubljana

Podstran Apartmaji Ljubljana vam predstavlja naravne in kulturne lepote največjega slovenskega mesta ter vam nudi vpogled v nastanitvene možnosti.

Ljubljana je glavno mesto Slovenije, ter gospodarsko, finančno in politično središče. Zaradi svoje geografske lege je bila že od rimskih časov naprej pomembna postojanka, danes pa mimo nje poteka avtocestni ter železniški prometni križ.

Ljubljana je najbolj razvito slovensko mesto, nudi sedež različnim slovenskim gospodarskim družbam, bankam, zavarovalnicam, hkrati pa je tudi politično in diplomatsko središče.

Med naravne znamenitosti Ljubljane štejemo park Tivoli (največji slovenski park), botanični vrt, koseški bajer, naravni rezervat Barje (dom številnim pticam ter rastlinskim vrstam). Kulturne znamenitosti pa so zelo raznovrstne, od ostankov rimske naselbine Emone, do srednjeveškega gradu, ki se vzpenja na starim mestnim jedrom, do baročnih in romantični cerkva in dvorcev, številnih manjših parkov in trgov, velik pečat pa je Ljubljani zapustil največji slovenski arhitekt, Jože Plečnik. Tromostovje, mestna tržnica, pokopališče Žale, narodna in univerzitetna knjižnica ter rekonstrukcija zunanjega festivalskega prizorišča Križanke so le nekatere od pomembnih točk sprehoda po Ljubljani za vsakega turista ali domačina.

Prav tako lahko v Ljubljani obiščete narodno galerijo z razstavljenimi deli največjih domačih umetnikov ter številne muzeje, kot so npr. narodni muzej, mestni muzej, etnografski muzej, muzej novejše zgodovine, železniški muzej in drugi.

Za popestritev skrbi turistični vlakec, ki vas skozi staro mestno jedro popelje do ljubljanskega gradu, če ste utrujeni, vas po mestnem jedru popelje brezplačni električni minibus »Kavalir«, Ljubljano lahko občudujete iz turističnih ladjic, ki plujejo po reki Ljubljanici, lahko pa si izposodite kolo v mreži izposojevalnih mest po Ljubljani ter sami raziščete njene lepote.

Ljubljana iz leta v leto postaja pomembnejša turistična točka, predvsem za mlajše popotnike, v zadnjem času pa tudi za potrebe konferenčnega turizma, zato je na voljo veliko različnih vrst nastanitev, od hotelov, motelov, hostlov, zasebnih apartmajev, penzionov ter ponudnikov sob.

Stran apartmaji Ljubljana vam želi predstaviti nekaj izmed široke palete namestitvenih možnosti v raznih apartmajih, kaj vam le-ti nudijo ter cenovne in plačilne pogoje.

Dobrodošli v Ljubljani in veliko užitkov ob spoznavanju našega glavnega mesta.