Apartmaji v Biogradu

Se tudi vi odpravljate v Biograd in potrebujete apartma ali kakšno drugi obliko prenočišča?

Preverite ponudbo preko iskalnika in našli boste številne apartmaje v Biogradu in njegovi okolici.

Apartmaji Biograd

Se sprašujete »kam letos na morje?« – svetujemo vam, da razmislite o čudovitem dalmatinskem mestecu Biograd na Moru. Zakaj? Nekaj predlogov najdete na podstrani Apartmaji Biograd, tako da berite naprej …

Biograd na Moru je manjše občinsko središče ob jadranski magistrali, slabih 30km južneje od Zadra. Do mesta se lahko pripeljete iz avtoceste A1 Zagreb-Split ali pa po jadranski magistrali iz smeri Zadra ali Šibenika. Pred mestecem se nahajata dva manjša otoka v ozadju pa je otok Pašman, do katerega vozi trajektna linija.

Zgodovina mesta sega vse tja do 10. stoletja, ko je Biograd postal glavno mesto kraljevine Hrvaške, hkrati pa je bil tudi škofovska prestolnica. Za časa turških vpadov so se vanj naselili številni Zadrčani, dolga stoletja pa je bil pod lastništvom Beneške republike. Ker je bil skozi zgodovino porušen do tal, se je na žalost ohranilo malo arheoloških najdb ter zgodovinskih ostankov, vidne so še nekatere starejše vile ob obali proti Sukošanu, drobne arheološke najdbe pa hranijo v mestnem muzeju. Obiščete lahko tudi ostanke nekdanjega samostana ter znamenito Biogradsko katedralo.

Biograd ima dolgo tradicijo turizma, saj so že v začetku 20. Stoletja zgradiliprvi hotel in sprejeli tuje goste, predvsem iz takratne Češkoslovaške. Poleg turizma se domačini ukvarjajo še z poljedelstvom, oljkarstvom, sadjarstvom in vinogradništvom, ribolovom ter turističnimi prevozi s čolni na otok Pašman in druge okoliške otoke. Mesto je bilo po hrvaški osamosvojitveni vojni obnovljeno (zaradi razdejanj po obstreljevanju), nudi več hotelov, dve urejeni marini, avtokampe ter številne apartmaje in sobe. Predel mesta imenovan Soline se ponaša z čudovito peščeno plažo, mesto pa nudi tudi daljšo obalno sprehajalno promenado.

Biograd je dobro povezan z manjšimi vasmi v zaledju, do katerih vodijo tudi številne zanimive kolesarske poti, lahko pa jih raziščete tudi z najetimi skuterji.

Upamo, da vam je podstran Apartmaji Biograd potešila apetite glede vašega naslednjega dopusta, pa naj bo to poleti ali pa zaradi ugodnih klimatskih razmer tudi izven glavne sezone. Pozanimajte se o odličnih in komfortnih apartmajih v apartmajskih naseljih ali v mestnem jedru Biograda, mi pa vam želimo veliko užitkov ob počitnikovanju.

apartmaji v biogradu na moru