Apartmaji na otoku Rab

Boste svoj dopust preživeli na otoku Rab in še nimate apartmaja?

Številni apartmaji na Rabu so dostopni preko iskalnika tako da vpišete otok Rab ali posamezen kraj na Rabu in preverite apartmaje v izbranem terminu. Najnižje cene za najem apartmaja lahko izkoristite z brezplačno rezervacijo.

Apartmaji Rab

Spodaj najdete kratek opis priljubljene hrvaške turistične destinacije otok Rab, njegove značilnosti, znamenitosti ter ponudbo apartmajev.

Otok Rab se nahaja v jugovzhodnem delu Kvarnerskega zaliva. Zaradi bližine celine tvori edinstveno mešanico sredozemske in kontinentalne klime, katera prinaša prijetne temperature tako poleti kot pozimi ter manjšo količino padavin, zato je otok Rab priljubljena destinacija tako za hrvaške kot za tuje turiste.

Otok Rab ima trajektno povezavo z celino ter otokoma Krk in Pag ter dobro cestno povezavo med kraji, predvsem zaradi svoje manjše površine od ostalih turistično zanimivih kvarnerskih otokov. Na jugozahodnem delu otoka tvorijo kraji Barbat, Banjol in Rab skoraj enotno mesto, saj se zaradi razširjenosti gradnje nepremičnin za potrebe turizma brišejo njihove meje. Turistično poznana in dobro obiskana kraja sta tudi Supetarska Draga ter Lopar na severovzhodu otoka.

Otok Rab je bil naseljen že od časov pred našim štetjem, podobno kot ostali otoki ter hrvaška obalna mesta, pa je prestal različne vladavine ter lastnike, kar je razlog za številne zgodovinske zanimivosti, predvsem v mestu Rab, katera je najstarejša naselbina. Kot zanimivost oz. opomin italijanskemu fašističnemu terorju še danes stoji spominski kompleks v kraju Kampor, kjer je med 2. sv. vojno obratovalo koncentracijsko taborišče.

Na otoku Rabu je daleč najbolj razširjena gospodarska dejavnost turizem, katera šteje že nekaj stoletno tradicijo. Razgiban teren, peščene plaže, urejenost, prijazni domačini, odlična domača vina ter kulturno-zgodovinski tradicionalni dogodki kot npr. Rabska fjera (srednjeveški poletni festival) so le nekateri od dejavnikov, ki privabljajo številne turiste.

Največ apartmajev boste na otoku Rabu našli v Barbatu in Banjolah, ki sta novejši mesteci, prav tako v turističnem delu mesta Rab, lahko se razvajate v apartmajih v starem mestnem jedru z razgledom na očarljivo mestece, v Supetarski Dragi in Loparju pa vas čakajo naravne peščene plaže ter apartmaji, primerni za družine z otroci ali pa za tiste, ki iščejo samoto ali drugačne načine preživljanja dopusta, vse informacije v zvezi z ponudbo apartmajev pa seveda dobite na podstrani Apartmaji Rab.

apartmaji na Rabu