Apartmaji na Bledu

Apartmaje na Bledu lahko najdete s pomočjo iskalnika. Vpišite kraj Bled in preverite proste apartmaje in druga prenočišča v izbranih terminih.

apartmaji bled

Bled

Bled je eden izmed največjih biserov slovenskega turizma. Nahaja se na koncu ledeniške doline med Savo Dolinko in Savo Bohinjko. Največja znamenitost Bleda je jezero z naravnim otočkom. Oboje je nastalo po umiku ledenika, ko je ledeniško kotanjo zalila voda, ostal pa je otoček iz ledeniških naplavin.

Že od zgodnjega srednjega veka so okoli jezera nastajale manjše vasice, ki so se z večanjem prebivalstva ter gospode, ki je Bled obiskovala, postopoma združile v enoten kraj, imenovan Bled. Zaradi svoje lege in ugodne klime je Bled postal ikona zdraviliškega turizma v bivši Jugoslaviji in Evropi, za kar gre zasluga tudi Švicarju Arnoldu Rikliju, ki je zasnoval in izvajal različne terapije v blejskem zdraviliškem centru. Na Bledu sta med drugim imela svojo poletno rezidenco nekdanja jugoslovanska kraljeva družina Karađorđević ter jugoslovanski predsednik Josip Broz Tito.

Bled nudi različne vrste nastanitev za vse okuse. Hoteli z štirimi zvezdicami nudijo sobe in apartmaje ter notranje bazene z termalno vodo, penzioni, hostli, vile in privatni apartmaji pa nudijo nastanitev glede na želje in zahteve turistov. Apartmaje najdete tudi v okolici Bleda, kjer se nahaja tudi več turističnih kmetij z nastanitvenimi kapacitetami.

Bled privablja številne domače in tuje turiste s svojimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi, med katerimi najbolj izstopata cerkvica na blejskem otoku ter blejski grad, ki stoji na strmi skalnati vzpetini nad jezerom. Bled nudi številne družabne prireditve, kot so Blejski dnevi in Blejska noč, Polnočni tek okrog jezera, mednarodna veslaška regata na jezeru ter tekmovanja v smučarskih tekih in biatlonu na Pokljuki. Bled pozimi nudi tudi smučanje na manjšem smučišču Straža, pogumni pa lahko drsajo na jezeru, seveda ob ustrezno nizkih temperaturah ter debelini ledu.

Apartmajske hiše v okolici Bleda so lahko tudi izhodiščne točke za številne izlete v Julijske Alpe, na planoti Pokljuka ter Jelovica ali pa okrog jezera, kjer se nahaja več manjših a razglednih vzpetin.