Apartmaji na otoku Lošinj

Se odpravljate na Lošinj in potrebujete apartma?

Preverite proste apartmaje na Lošinju preko spodnjega iskalnika in rezervirajte apartma v popustom. Zraven apartmajev najdete na Lošinju tudi veliko drugih prenočišč, tako da lahko zraven apartmajev preverite tudi hotele in kampe.

Apartmaji Lošinj

Nekdo vam je priporočil otok Lošinj kot odlično destinacijo za poletno počitnikovanje, pa ne veste veliko o samem otoku in ponudbi apartmajev? Potem je spletna stran Apartmaji Lošinj kot nalašč, da vam poteši drobne radovednosti in predstavi ponudbo ustreznih namestitev.

Otok Lošinj se nahaja v kvarnerskem zalivu ob otoku Cresu, s katerim je povezan z dvižnim mostom. Je precej hribovit in gozdnat otok, zato kljub svoji površini ni poseljen v tolikšni meri, kot bi pričakovali. Na najožjem delu, imenovanem Privlaka je narejen umetni kanal za plovila, kateri razdeljuje otok na dva dela. Trije večji kraji so Mali in Veli Lošinj ter Nerezine, po nekaterih zalivčkih pa se pojavljajo tudi manjši zaselki. Otok Lošinj ima tudi manjše športno letališče, katero nudi letališke storitve za manjša zasebna letala ter čarterske najeme ali panoramske izlete.

Otok Lošinj je bil naseljen že v pradavnini, o čemer pričajo arheološke izkopanine, rimski ostanki pa pričajo o pomembnosti pomorske postojanke. Iz tega obdobja najdete po otoku različne vile in spomenike.

Dostop do otoka Lošinja je mogoč preko otoka Cresa, na katerega lahko dostopate s trajektom iz otoka Krka ali pa iz zahodnega dela Istre, kraj Mali Lošinj pa nudi ladijske povezave z Pulo in Zadrom.

Otok Lošinj živi predvsem od turizma, temu je podvrženih največ storitvenih dejavnosti, ostalo pa so reja drobnice, ribolov in poljedelstvo. Zaradi geografske raznolikosti, čudovitih naravnih plaž in čistega morja nudi ogromno aktivnosti, kot so potapljanje, jadranje, kolesarjenje po številnih poteh, prav tako pa otok nudi označene planinske poti po dolgem grebenu Osoršćica. Zaradi mile sredozemske klime je otok Lošinj primeren tudi za zimska dopustovanja, vendar tega turisti doslej še niso pretirano izkoriščali.

Največ apartmajev, katere najdete v ponudbi spletne strani Apartmaji Lošinj se nahaja v kraju Mali Lošinj, kateri je gospodarsko in turistično najbolj razvit, nudi marino, športna igrišča, muzej in zgodovinske znamenitosti, nekaj apartmajev pa najdete tudi v krajih Veli Lošinj ter Nerezine.

apartmaji na lošinju