Apartmaji v Rovinju

Oglejte si apartmaje v Rovinju, ki so na voljo. V kolikor potrebujete apartma ali kakšno drugo prenočišče za dopust ali vikend paket, uporabite iskalnik za iskanje prostih apartmajev.

Apartmaji Rovinj

Na podstrani Apartmaji Rovinj vam bomo predstavili istrsko mesto z bogato zgodovino, njene naravne in kulturne znamenitosti ter ponudbo najema apartmajev v mestu in okolici.

Rovinj je zgodovinsko mesto, nastalo iz antičnih naselbin. Najstarejši del mesta se nahaja na manjšem polotoku, na celini pa se je skozi leta razvil novejši del z turističnimi področji ter industrijo.

Rovinj je gospodarsko dobro razvito mesto, saj je poznan po tobačni industriji ter predelavi rib, hkrati se širi tudi pristaniška dejavnost, veliko prihodkov pa prinašajo tudi turistične dejavnosti.

Rovinj je poznan po dveh naravnih znamenitostih, zaradi katerih se lahko enači z kakšnim manjšim norveškim obalnim krajem, namreč pred rovinjskim polotokom se nahaja arhipelag 22 otočkov ter 9km dolg in do 600m širok Limski kanal oz. zaliv, ki spominja na skandinavske fjorde. Oboje omenjenih znamenitosti si je najlepše ogledati z celodnevnim ladijskim izletom, katerega ponudnike najdete v središču mesta ob potniškem pristanu.

Najbolj obiskana kulturna znamenitost je cerkev sv. Eufelije, katera se vzpenja nad starim mestnim jedrom ter je najbolj prepoznaven del rovinjske vedute. V mestu lahko obiščete morsko biološko postajo ter številne muzeje in galerije, kar priča o kulturno zelo raznolikem mestu.

Rovinj je turistično zelo razvito mesto, z novejšimi hotelskimi in apartmajskimi naselji, v mestu in okolici pa najdete raznolike ponudnike apartmajev in tukaj vam prihaja podstran Apartmaji Rovinj na pomoč. Nudimo vam vpogled v pestro ponudbo apartmajev v starem mestnem jedru, njegovih novejših predelih, turističnih okrajih ali v okolici Rovinja. Opisani apartmaji so udobno opremljeni in nudijo vse, kar potrebujete za prijeten krajši oddih ali poletno dopustovanje.