Apartmaji v Novigradu

Ponudbo apartmajev v Novigradu si lahko ogledate s pomočjo iskalnika.

Tako boste našli ralične apartmaje, prenočišča, hotel in druge oblike namestitev. Preverite in rezervirajte apartma v Novigradu po najnižji ceni.

Apartmaji Novigrad

Spodaj vam predstavljamo priljubljeno hrvaško turistično destinacijo, Novigrad, njene znamenitosti ter široko ponudbo apartmajev.

Novigrad je mesto v severozahodni Istri, na poti med Umagom in Porečem, na severu ga zapira izliv reke Mirne.

Že v rimskih časih je bilo v okolici Novigrada več pomembnih naselbin, kasneje pa se je pričel razvijati, sploh v poznem srednjem veku, saj najdemo v starem mestnem jedru stavbe z pridihom gotike, baroka in renesanse.

Novigrad je gospodarsko dobro razvito mestece, poznano po tekstilni industriji, poljedelstvu, ribolovu in seveda turizmu. Na voljo sta dve moderni in urejeni marini, hoteli, avtokampi ter seveda številni apartmaji in sobe. Na voljo so številne plaže, poleg mestne, še hotelske plaže, plaže v avtokampih in privatne plaže, nudijo pa številne športne aktivnosti na in ob vodi. Mestece je kolesarjem prijazno, lahko pa raziščete številne kolesarske poti po manjših vasicah v bližini Noviograda, saj je vsaka zase posebna zgodba.

Novigrad je zelo raznoliko mestece, kar se tiče kulturne dediščine. Najbolj poznana je zagotovo bazilika sv. Pelagija ter mestno obzidje, v starem mestnem jedru pa najdete tudi nekaj imenitnih palač, vil, ter zbirko staroveških in srednjeveških kamnitih spomenikov v znamenitem Lapidariju.

Mestna kulisa ponuja romantične večerne sprehode ali umirjeno večerjo v številnih obalnih restavracijah, kjer se lahko prepričate o odlični domači kulinariki ter istrskih vinih.

Apartmaji Novigrad nudijo celovit vpogled v ponudbo apartmajev tako v starem mestnem jedru kot v novejšem delu mesta, lahko pa se razvajate tudi v številnih apartmajih in vilah v zaledju Novigrada, katere nudijo drugačne vrste oddiha, stran od mestnega vrveža. Ponudba apartmajev na Novigrad.si vam omogoča primerjavo cen in iskanje prostih terminov. Preverite in najdite apartma v Novigradu za svoj dopust.

apartmaji novigrad