Apartmaji v Ankaranu

Vas zanimajo apartmaji v Ankaranu?

Oglejte si ponudbo preko iskalnika, tako da vpišete Ankaran in datume za dopust.

Ne glede na to v katerme mesecu bi se radi odpravili v Ankaran, boste našli kakšen primeren apartma. Za poletne mesece je priporočljivo vsaj nekaj tednov v naprej preverite proste apartmaje v Ankaranu, saj so hitro zasedeni.

Apartmaji Ankaran

Ankaran

Ankaran je naselje v istoimenski občini na vzhodnem delu koprskega zaliva. Je predvsem turistični kraj, katerega zgodovina sega vse do rimskih časov, saj so še danes vidni ostanki rimskih postojank v okolici kraja. Sicer nekoliko v senci mesta Koper, se je v zgodovini izoblikoval v zdraviliški in turistični kraj.

Turizem v Ankaranu je bil značilen že v srednjem veku, ko so menihi hodili počitnikovati v samostan, kateri je danes preurejen v hotel. Sončna lega, mila klima in sredozemsko rastje so botrovali razvoju kraja, v katerem poleg apartmajskega naselja ter privatnih apartmajev najdemo tudi avtokamp, kopališče z bazenom, mladinsko klimatsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič ter znano ortopedsko kliniko Valdoltra.
Ankaran ponuja široko paleto namestitev od mobilnih apartmajskih hišic v avtokampu Adria, privatnih apartmajev v samem kraju in okolici ter tudi turistične kmetije, katere nudijo poleg sezonske namestitev tudi po sezoni, ko se lahko pridružite trgatvi na edinih obalnih vinogradih v Sloveniji ali obiranju oliv.

Ankaran nudi tri vrste plaže, torej se najde za vsak okus nekaj. Peščeno-betonsko plažo nudi kompleks avtokampa Adria, kjer lahko obiščete tudi notranji ali zunanji bazen, uporabljate tobogan in športna igrišča. Na Debelem rtiču lahko najdete naravno kamnito plažo, pred italijansko mejo pa urejeno betonsko plažo z restavracijo. Navkljub morebitni bojazni, da je morje zaradi prisotnosti dveh večjih pristanišč, t.j. koprskega in tržaškega, onesnaženo, naravni morski tokovi in stalni monitoring kopalne vode skrbita za čistost in neoporečnost, tako da se lahko brezskrbno prepustite uživanju v ter ob vodi.

Poleti, ko Ankaran obiskuje največ turistov, domačini pripravljajo t.i. Ankaransko noč, katera ponuja športno, družabno in glasbeno dogajanje, kot popestritev za turiste in razvedrilo za domačine. Poleg Ankaranske noči pa prirejajo še tradicionalno vsakoletno Srednjeveško tržnico, kjer lahko občudujete srednjeveška oblačila, obrti, običaje in hrano, se preizkusite v raznovrstnih igrah, na stojnicah pa lahko občudujete ali nakupujete starinske izdelke.