Apartmaji v Bovcu

Se odpravljate v Bovec in potrebujete apartma? Najdete jih lahko s pomočjo iskalnika apartmajev spodaj.

bovec apartmaji

Bovec

Bovec je kraj na severnem Primorskem v dolini reke Soče. Gorovje, ki ga obdaja tvori značilno bovško kotlino, hkrati pa je Bovec središče istoimenske občine.

Bovec je srednjeveški kraj, o čemer pričajo starodavne trdnjave v njegovi okolici. Skozi zgodovino je bil večkrat priča nesrečnim dogodkom, kot je velik požar leta 1903, ki ga je precej uničil, v 1. sv. vojni je skozenj potekala znamenita soška fronta, katere posledica je bilo porušenje večine hiš, v novejši zgodovini pa mu ni prizanesel niti močnejši potres, ki je pretresel celotno severno primorsko regijo.

Danes je Bovec gospodarsko in turistično središče, prevladuje kovinska ter tekstilna industrija.

K turizmu ogromno pripomore čudovito smaragdna reka Soča s svojimi pritoki, ki nudi svoje naravne znamenitosti v obliki korit, hkrati pa je naravni poligon za navdušence nad spusti z kajaki ali rafti. Zraven Bovca se nahaja tudi manjše športno letališče, ki ponuja panoramske izlete z manjšimi letali ali pa skoke z padali – samostojno ali v tandemu. V letnih mesecih je veliko turistov vezanih tudi na pohodništvo, saj okoliške gore nudijo različne težavnostne smeri izletov. Nad Bovcem je tudi urejeno vzletišče za polete z zmajem ali športnim padalom.

Nastanitve v Bovcu ter okoliških krajih ni težko poiskati. Veliko družin se namreč ukvarja z oddajo sob ter apartmajev, tako poleti, kot pozimi, ko je aktualna smuka na Kaninu.

Kulturne znamenitosti kraja so trdnjava Kluže, kjer prirejajo tudi koncerte ter gledališke predstave na prostem, vojaško pokopališče iz 1. sv. vojne, Kekčeva domačija ob izviru Soče.

Nekateri lastniki apartmajev v Bovcu vam prijazno nudijo pomoč pri izposoji koles ali druge športne opreme, ter vam svetujejo pri načrtovanju izletov ter spoznavanju samega kraja.

Novost v Bovcu pa je apartmajsko naselje Kaninska vas, le z cca. 400 različno velikimi apartmaji, ki poleg nastanitve nudi še dodatne ugodnosti pri aktivnostih, tako poleti kot pozimi.