Apartmaji v Poreču

Potrebujete apartma v Poreču za dan, dva ali dlje? Na voljo je veliko zanimivih apartmajev v Poreču in okolici. Enostavno jih lahko najdete s pomočjo spodnjega iskalnika in preverite cene ter proste termine.

Apartmaji Poreč

Spodaj boste našli več različnih informacij o Poreču, saj vam prestavljamo kraj Poreč in njegove znamenitosti ter ponudbo apartmajev v samem mestu in njegovi okolici.

Poreč je pristaniško mestece v hrvaški Istri, katerega zametki segajo nekaj stoletij pr.n.št., ko so Rimljani ustanovili mesto. Kasneje je prehajalo pod različne lastnike in vladarje.

Poreč je bogato kulturnozgodovinsko mesto, ponaša se s številnimi plažami, turističnimi predeli, avtokampi, zato je ena izmed pomembnejših istrskih turističnih destinacij.

Poreč ni pretirano gospodarsko mesto, večina prihodkov prihaja iz naslova turističnih dejavnosti, poljedelstva in ribolova. V zadnjem času se postopoma razvijajo finančne ter komunikacijske storitve.

Staro mestno jedro Poreča še danes daje videz iz rimskih časov, predvsem ozke uličice ter trgi, kateri pričajo o pestri zgodovini. Največja poreška znamenitost je zagotovo Eufrazijeva bazilika iz 6. stoletja, katera je poznana po bogati notranjosti, najdemo pa jo tudi na UNESCO-vem seznamu svetovne kulturne dediščine. Ne izpustite tudi obiska muzeja Poreštine, kjer imajo razstavljene eksponate iz različnih obdobij mestne zgodovine.

Glavni turistični predeli Poreča se nahajajo nekoliko pred in za mestom, vendar so dobro povezani z obalnimi sprehajališči ter kolesarskimi stezami, tako da imate od hotela, apartmajskih naselij, avtokampa le nekaj minut hoje ali kolesarjenja do mestnega središča.

Na podstrani apartmaji Poreč najdete tudi ponudbo apartmajev v samem Poreču, kakor tudi v njegovi okolici. Na voljo so apartmaji v starem mestnem jedru, opremljeni v mešanici starinskega in modernega stila, apartmaji v novejšem delu mesta ter apartmaji v okolici, kateri pa nudijo tudi svoj zunanji bazen ali druge dodatne storitve.

Prijeten oddih v Poreču.