Apartmaji na otoku Korčula

Otok Korčula velja za enega izmed najlepših otokov na Hrvaškem in v kolikor potrebujete apartma na Korčuli, ga lahko najdete s pomočjo iskalnika.

Vpišite mesto na otoku Korčula in datume ter preverite proste apartmaje in druga prneočišča.

Apartmaji Korčula

Spodaj boste dobili nekaj osnovnih informacij o Korčuli in ponudbi apartmajev na njem. Veseli nas, da vam lahko pobližje predstavimo priljubljen hrvaški otok z njegovimi značilnostmi ter zanimivostmi, hkrati pa boste zvedeli vse o odlični ponudbi apartmajev, legi, ceni najema in dodatnih storitvah.

Otok Korčula se nahaja južno od otoka Hvara, v bližini pelješkega polotoka, s katerim je povezan z najkrajšo trajektno linijo, sicer pa se lahko nanj pripeljete z trajektnimi ali ladijskimi povezavami iz Rijeke, Splita, Drvenika (poleti) ali Dubrovnika. Kljub blagi sredozemski klimi, katera vpliva na suha in topla poletja ter mile in ne preveč deževne zime, je Korčula zelen otok, pretežno pokrit z borovimi gozdiči.

Najpomembnejše in najstarejše mesto je Korčula, turistično priljubljena pa sta tudi kraja Vela Luka in Lumbarda. Navkljub manjšemu številu naselij, je otok Korčula drugi najbolj poseljen otok na Jadranu, takoj za Krkom ter hkrati najbolj poseljen otok na Jadranu brez neposredne povezave z celino.

Tudi na Korčuli segajo začetki poselitve daleč pred naše štetje. Kasneje je bil otok pod grškimi in rimskimi vplivi, po zgodovinskih virih pa naj bi se na Korčuli rodil znameniti svetovni popotnik Marko Polo, o čemer priča njegova rojstna hiša in pa predel mesta Korčula, kateri je poimenovan po njemu. Podobno kot ostali naseljeni otoki je Korčula skozi zgodovino spreminjala svoje lastnike od Benečanov, Avstrije, Napoleona, Avstro-Ogrske in drugih.

Gospodarstvo je odvisno od turizma, domačini pa se ukvarjajo tudi z vinogradništvom, sadjarstvom in ribolovom ter v manjši meri z gradnjo manjših plovil.

Med otokom Korčulo in polotokom Pelješcem poteka t.i. pelješki kanal, kateri je poznan pri adrenalinskih odvisnežih, saj na njem zaradi stalnih dnevnih vetrov najdemo številne deskarje, kajtarje in jadralce, kateri uganjajo svoje vragolije na valovih. Korčula je poznana tudi po svoji neokrnjeni naravi in številnih manjših zalivčkih, kjer najdete čudovite plaže ter kristalno čisto in modro morje, ki kar samo vabi na plavalne ali potapljaške užitke.

Na podstrani Apartmaji Korčula si oglejte in preberite vse, kar vas zanima o najemu apartmajev v mestih Korčula ter Vela Luka, po želji pa vam nudimo tudi informacije o apartmajih v manjših zaselkih ali nekoliko odmaknjenem kraju Lumbarda na skrajnem vzhodu otoka.