Apartmaji na otoku Krk

Ponudbo apartmajev za otok krk si lahko ogledate preko iskalnika. Vpišite otok Krk ali posamezno mesto na Krku in enostavno preverite proste apartmaje, hotele in druga prenočišča ter cene za najem.

Apartmaji Krk

Stran Apartmaji Krk vam bo pomaga pri iskanju ustreznega apartmaja v turističnih krajih na otoku Krku, hkrati pa vam nudimo nekaj osnovnih informacij.

Otok Krk je drugi največji jadranski otok, le za malenkost manjši od sosednjega otoka Cresa, kar so potrdile novejše geografske meritve.

Dolgo časa je namreč veljal za največji otok v Jadranu, je pa zaradi geografskih in klimatskih pogojev eden izmed najbolj poseljenih. Najdbe iz pradavnine ter predvsem iz rimskega obdobja kažejo na to, da je otok Krk že skozi zgodovino igral pomembno vlogo, bil je del Beneške republike, Ilirskih provinc ter Avsto-Ogrske.

Največjo prednost za razvoj otoka je pomenila izgradnja 1430m dolgega Titovega mosta , ki ga povezuje s celino. Zaradi bližine Rijeke in geografskih pogojev otok Krk gosti tudi mednarodno letališče, katero je igralo pomembno vlogo tudi v vojni za hrvaško samostojnost. Na Krku so tudi skladišča naftnih derivatov iz reške rafinerije, kar daje otoškemu gospodarstvu velik pomen. Največji prihodek pa pomenijo turistične storitve, zaradi ugodne lege in klime je povpraševanje po apartmajih in drugih nastanitvah razširjeno tudi v pred in posezono.

Največji kraj na otoku Krku je istoimensko mesto Krk, katero se je razvijalo od rimskih časov naprej, zato nudi več vil in spomenikov iz tega obdobja. Druga turistično zanimiva mesteca so še Njivice, Malinska, Punat z največjo marino ter Baška, katera je poznana po najdaljši in najlepši plaži. Otok Krk nudi veliko različnih kolesarskih poti skozi manjše vasice in čudovito sredozemsko pokrajino, na južnem delu otoka pa lahko najdete tudi nekaj urejenih planinskih poti po vzpetinah nad Baško.

Spletna stran Apartmaji Krk vam pomaga pri iskanju ustrezne namestitve v omenjenih krajih z pestro ponudbo komfortno opremljenih apartmajev v apartmajskih naseljih, starejših vilah ali v starih mestnih jedrih.