Apartmaji na otoku Brač

Boste obiskali otok Brač in potrebujete apartma ali kakšno drugo prenočišče?

Apartmaji, hoteli, gostišča in kampi so na voljo preko iskalnika, tako da vpišete kraj na Braču (Bol, Milna, Supetar,…), datume in pritisnete Išči.

Na strani z rezultati boste našli proste apartmaje na Braču glede na izbrani kraj (lahko izberete tudi splošno iskanje po celem Braču).

Apartmaji Brač

Pozdravljeni na strani Apartmaji Brač – vabimo vas, da skupaj z nami spoznate zgodbo čudovitega hrvaškega otoka ter preverite ponudbo apartmajev, njihove lokacije in nudene storitve.

Otok Brač je največji dalmatinski otok ter tretji največji otok na Jadranu. Nahaja se v splitskem arhipelagu otokov, s kopnim pa je povezan z trajektnimi in / ali ladijskimi linijami iz Splita ali Makarske. Na zahodni strani, pri kraju Milna tvori skupaj s sosednjim otokom Šolta t.i. splitska vrata, eden izmed ladijsko najbolj prometnih naravnih prelivov na Jadranu. Brač se ponaša z tipično mediteransko klimo, kar pomeni vroča in suha poletja ter mile in ne preveč mokre zime. Zaradi tega je otok v notranjosti večinoma skalnat ter pokrit z murvami in nizkim rastjem.

Brač skozi zgodovino ni bil pretirano poseljen, še najbolj so ga poselila različna ilirska plemena nekaj stoletij pr.n.št. Kasneje so ga prevzeli Rimljani, nato pa je prestal različne vladavine in lastništva do časov nekdanje Jugoslavije.

Turizem je, podobno kot na večini poseljenih jadranskih otokih, prvobitna gospodarska dejavnost, poleg reje drobnice in proizvodnje mlečnih izdelkov, vinogradništva ter sadjarstva. Poleg tega je otok Brač poznan po svojem edinstvenem belem marmorju, katerega so kopali že za časa rimskega cesarja Dioklecijana za izgradnjo po njemu poimenovane palače v Splitu, še danes pa je izredno cenjen v svetovnem merilu – med drugim krasi pročelje stavbe ZN v New Yorku.

Najpomembnejša mesta, zaradi pristanišč in turističnih dejavnosti so Milna, Supetar, Sumartin ter Bol. V ozadju slednjega je zgrajeno tudi mednarodno letališče, kar približuje Brač tudi številnim turistom iz oddaljenih koncev sveta. Brač je poznan po svojih čudovitih plažah (svetovno znana peščena plaža Zlatni rat pri Bolu) in neokrnjeni naravi ter kulturnih spomenikih iz različnih obdobij, predvsem veliko samostanov in cerkvic, očarljive pa so tudi manjše vasice ob obali in po notranjosti otoka. Otok Brač je dobro omrežen z kolesarskimi potmi, ponaša pa se z najvišjim hribom na hrvaških otokih, kamor je speljanih več označenih poti.

Podstran Apartmaji Brač vam predstavlja ponudbo apartmajev v zgoraj omenjenih mestih Supetar, Sumartin in Bol, kakor tudi apartmaje v manjših naseljih, katera pa po svoji lepoti in gostoljubju ne zaostajajo za večjimi turističnimi središči na otoku.