Apartmaji na otoku Hvar

Popularni otok Hvar ima na voljo zelo veliko rzličnih apartmajev, ki jih najdete v vseh krajih Hvara.

Ponudbo si lahko enostavno ogledate preko iskalnika spodaj in enostavno preverite tiste apartmaje, ki so prosti v vaših terminih.

Apartmaji Hvar

Otok Hvar je priljubljena turistična točka na Hrvaškem, o tem ne dvomimo. Zato vam želimo na podstrani Apartmaji Hvar ponuditi vse potrebne informacije o samem otoku in njegovih zanimivostih, hkrati pa vam nudimo vpogled v ponudbo atraktivnih apartmajev.

Otok Hvar se nahaja v splitskem otoškem arhipelagu in je dostopen z trajektnimi ali ladijskimi linijami iz Splita ali Drvenika na celini ter iz Bola na otoku Braču.

Za razliko od sosednjega Brača je Hvar bolj zelen otok, večinoma poraščen z nizkimi borovci, ponaša pa se z največjo povprečno količino sončnih ur na leto, zato ga mnogi označujejo za sončni otok.

Otok Hvar je bil poseljen že pred 6000 leti, kar priča o njegovi pomembnosti skozi zgodovino. Iz tega obdobja je ohranjene nekaj t.i. barvne hvarske keramike. Kasneje so ga poselili Iliri, Grki, Rimljani, pripadal je k Bizancu, Ogrom ter drugim lastnikom ali vladarjem. Od vsakogar se je ohranilo nekaj kulturne dediščine, kar je vidno v mestih Stari Grad in Hvar.

Hvar je otok, ki večinsko živi od turizma ter njemu pripadajočih storitvenih dejavnosti, poznan je tudi po vinogradih, ki so precej razširjeni ter obdelavi sivke, katera uspeva zaradi odličnih klimatskih pogojev. Prav ugodna klima pa s kombinacijo lepih naravnih plaž ter različnih znamenitosti (cerkve, samostani, trdnjave, vile …) daje pogoje za celoletni turizem, kar pripomore k vedno večji priljubljenosti otoka.

Največji in gospodarsko najpomembnejši kraj na otoku je Hvar, kateremu pripada tudi večji apartmajsko hotelski kompleks, ponaša se z dolgo in urejeno obalno promenado, katera je praviloma vedno obljudena. Drugo večje pristaniško in turistično mestece je Stari Grad, turistično zanimiva pa sta tudi kraja Jelsa z več atraktivnimi kampi ter Sućuraj.

Na podstrani Apartmaji Hvar najdete ponudbo komfortnih apartmajev v apartmajskih naseljih, v starem mestnem jedru Hvara ali Starega Grada ter v turistično zelo priljubljeni Jelsi, za tiste, ki imajo raje bolj mirne počitnice, pa nudimo tudi odlične apartmaje v nekoliko oddaljenem a nič manj priljubljenem kraju Sućuraj.