Trogir, slikovito dalmatinsko mestece

Trogir je en izmed tistih skritih draguljev, ki jih na hrvaški obali ne manjka, a se je vseeno treba nekoliko potruditi pri iskanju. Mestece je namreč umeščeno med Split na vzhodu in Šibenik na zahodu oziroma severu, tako da morda ne pride toliko do izraza pri tistih, ki poznajo samo večja hrvaška mesta.

Vsekakor pa bo vsak obiskovalec zadovoljen z obiskom teh krajev, ne samo zaradi tega, ker je v neposredni bližini prijetno hrvaško morje, temveč tudi zaradi mnogih drugih zanimivosti, s katerimi navdušuje Trogir.

Tako kot to velja za mnoga dalmatinska mesta, je tudi Trogir kraj z dolgo zgodovino, po čemer pričajo ohranjeni spomeniki ter drugi viri. Celotni stari del mesta je lep spomenik dolgi zgodovini mesta in že sam po sebi zadosten razlog, da se odpravite na obisk v ta kraj.

Trogir je namreč umeščen na otoček, ki je le z ozkim kanalom ločen od celine, na njem pa so postavljene značilne dalmatinske stavbe in nekateri starejši objekti – med slednjimi izstopa trdnjava Kamerlengo s stražnim stolpom svetega Marka, medtem ko so ozke ulice mesta posejane s številnimi restavracijami in lokali, medtem ko ima Trogir apartmaje, hotele in druge turistične objekte. Vse to je lepo zbrano na otočku, seveda pa je bogata tudi ponudba na delu mesta, ki leži na celini.

Seveda pa obiskovalci Trogirja ne bodo le pohajkovali po ulicah in občudovali kulturnih znamenitosti – veseli bodo predvsem prijetnega hrvaškega morja, ki vabi z vseh strani. V bližini je dovolj urejenih plaž, le malo so oddaljeni tudi drugi turistični centri s še bogatejšo ponudbo. V kolikor boste potrebovali apartma ali kakšno drugo obliko prenočišča si lahko ogledate stran apartmaji v Trogirju in si ogledate pesto ponudbo, ki se tam nahaja. Največ prenočišč v Trogirju je ravno apartmajev.

apartmaji v trogirju


by

Tags:

Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

eighteen − 14 =