Split apartmaji in info

Drugo največje hrvaško mesto vas bo očaralo s svojimi trgi, tržnico, kulturo in še mnogimi drugimi odlikami. V Splitu ne smete zamuditi ogleda Dioklecijanove palače, sprehoda po splitski rivi, obiska parka Marjan (gozd alpskega bora z raznimi razglednimi točkami na bližnje otoke) ter Hrvaškega narodnega gledališča, renesančne arhitekture ter tudi okoliških otokov. Split je del svetovne dediščine pod varstvom UNESCA. Tukaj naj si hitro rezervirajo apartma vsi, ki si želijo raznovrstnih počitnic in jih privlači mestni vrvež.

Izbirate lahko med plažami Kašjuni (kamena in peščena plaža, od centra oddaljena približno 2 km – hrano in pijačo prinesite s sabo, saj se tam nahaja le majhen bar), Kaštelet (500 m pred plažo Kašjuni, tukaj je bar ponudba malce boljša), Bačvice (najpopularnejša, kilometer od centra v smeri trajektnega pristanišča, tu je možno najeti senčnik in ležalnik, poleg barov pa najdete tudi restavracijo), Ovčice (se zelo hitro napolni, ker je ta del znan kot en lepših), za konec pa še sestav zalivčkov, imenovan Žnjan, kjer najdete veliko različnih barov z raznovrstno ponudbo. Če vam ni problem se malo sprehoditi do plaže, najeti kolo ali se z avtom odpeljati do nje, potem lahko dobite za prijazno ceno odličen apartma pri izredno prijaznih ponudnikih.

Apartmaje in prenočišča najdete na različnih delih mesta, predvsem pa je tam veliko hotelov. Stran apartmaji v Splitu vam ponuja nekaj predlogov za različna prenočišča, tako da preverite ali uporabite iskalnik za dodatne ponudbe in proste namestitve.

Splitska tržnica je ne glede na letni čas polna in lepo založena, prodajalci se trudijo, da so izdelki res lepo predstavljeni in sigurno vas bo zamikalo nekaj sveže zelenjave ali sadja, poleg tega pa lahko dobite na tržnici še marsikatere izdelke drugačnih vrst.

Brez skrbi pa naj bodo tudi tisti, ki si želijo pestrega in zanimivega nočnega življenja, saj Split ponuja pester nabor klubov in diskotek, v katerih se redno odvijajo nore zabave.

apartmaji v splitu


by

Tags:

Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

3 × 1 =