Kam na otoku Lošinj?

Nekdaj povezan s Cresom, sedaj pa samostojni otok Lošinj ponuja veliko naravnih atrakcij in zgodovinskih spomenikov. Naseljena so le nekatera območja, na splošno pa je zelo gosto zaraščen z gozdom. Seveda pa se vseeno najde dobra ponudba apartmajev in drugih turističnih objektov.

Mali Lošinj

Znamenit po pomorstvu in bogati kulturni dediščini vam lahko Mali Lošinj ponudi kar nekaj zanimivosti, ki si jih na svojem oddihu lahko ogledate. Med temi lahko naštejemo več cerkva, vodnjak v spomin prihoda tekoče vode, Križev pot, otoški vrt Fragrant, poln zdravilnih rastlin, gozdi park Čikat, spomenik botaniku Ambrožu Haračiču in Josipu Kašmanu, opernemu pevcu.

Veliko je možnosti za aktivne počitnice in oddihe na številnih plažah. Tudi nočno življenje je pestro s kar nekaj bari in diskotekami. Za okusno večerjo pa lahko izbirate med različnimi restavracijami. Če vas prepriča opis, si hitro zagotovite apartma na Lošinju za nepozabne počitnice.

Cunski in Nerezine

Za bolj miren oddih, oddaljen od zabav in mestnega hrupa, si raje izberite Cunski ali z nekaj znamenitostmi in restavracijami obogatene Nerezine.

Veli Lošinj

Stare mestne vile z razkošnimi vrtovi, ki pričajo o tem, kako bogato je bilo to nekdaj največje mesto otoka. Tudi tukaj si lahko ogledate zanimivosti baročnih cerkva in najdete veliko priložnosti za raznovrstne športne aktivnosti. Na voljo je nekaj gostiln, seveda pa ob pravem času lahko obiščete tudi nekaj prireditev.

Če vas mika kristalno čisto morje in želite videti ali otrokom pokazati delfine, boste to zelo verjetno lahko storili ravno na tem otoku, mogoče celo med zajtrkom z balkona vašega apartmaja.

Ponudbo namestitev si lahko ogledate na apartmaji na Lošinju, kjer najdete celoten pregled prenočišč, ki se tam nahajajo. Upamo, da najdete kakšen primeren apartma ali hotel in se odpravite na raziskovanje tega zanimivega otoka.

apartmaji na lošinju


by

Tags:

Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

10 + 6 =