Info in apartmaji v Zadru

Zadar se uvršča med večja hrvaška mesta, pravzaprav s številom prebivalcev zaokrožuje peterico najbolj obljudenih mest te države. Tako kot mnoga druga dalmatinska mesta ima tudi Zadar bogato zgodovino, ki s svojimi zapuščinami še danes zbuja zanimanje mnogih obiskovalcev, hkrati pa vabi turiste s pestro turistično ponudbo, ki je seveda še posebej izrazita v vročih poletnih mesecih.

Zadar je torej nedvomno ena izmed destinacij, ki jih je treba imeti v mislih, ko načrtujete izlet na Hrvaško. Ne glede na to, ali načrtujete le kratek izlet ali večdnevni dopust, vas bo mesto lepo sprejelo – najprej s ponudbo hotelov in apartmajev, Zadar pa seveda nudi še ogromno število aktivnosti, med katerimi se najde nekaj za prav vsakega obiskovalca.

Omenili smo že, da bo Zadar najprej navdušil ljubitelje zgodovinskih in kulturnih znamenitosti. Tem obiskovalcem bodo všeč že veličastna mestna vrata, ki pa predstavljajo le prvo izmed mnogih točk potepa po tem zgodovinskem mestu. Splača si ogledati še nekatere cerkve, katedralo svete Katarine, mestno hišo, nikakor pa ne smete pozabiti na znamenite morske orgle in ostanke rimskega foruma. Seveda vas bo že pri sprehodu po mestu neprestano vabil zapeljiv morski vonj in šumenje valov v neposredni bližini – nič čudnega, da je Zadar tudi tako priljubljeno središče med ljubitelji morskih doživetij!

Pregled prenočišč najdete na strani apartmaji v Zadru, kjer si lahko zraven ugodnih apartmajev priskrbite tudi kakšno drugo obliko pranočišča.

Zadar navdušencem nad morskimi aktivnostmi nudi veliko. Ne samo plavanje in sončenje, temveč še mnoge druge atrakcije, tudi tiste bolj zanimive, kot so deskanje, potapljanje, ribarjenje in podobno. Za turiste dobro poskrbijo ponudniki turističnih storitev, ki dopolnjujejo ponudbo nastanitev, med katerimi izstopajo apartmaji in hoteli, s pestrimi dogodki in dodatnimi aktivnostmi.

apartmaji v Zadru


by

Tags:

Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

5 × five =