Apartmaji v Biogradu na moru in info

Biograd je še eno dalmatinsko mestece, ki združuje bogato zgodovinsko zapuščino in atraktivnost sodobnega obmorskega letovišča. Mesto je umeščeno med Zadar na zahodu oziroma severu in Šibenik na vzhodu oziroma jugu, medtem ko ga Kornati varujejo pred odprtim Jadranskim morjem.

V takšni družbi ni nič čudnega, da tudi Biograd uspeva z zanimivo turistično ponudbo, ki privlači obiskovalce z vsega sveta, seveda pa tudi veliko Slovencev. Mestece nudi nekaj za vsakogar – predvsem v zadnjih letih se je začela močno razvijati turistična ponudba, danes ima Biograd apartmaje, hotele in druge turistične objekte (ponudbo si lahko ogledate na apartmaji v Biogradu), urejene so številne atrakcije, predvsem pa seveda plaža. To pa še ni vse, kar nudi obiskovalcem to zanimivo mesto.

Pri omembi Biograda ne moremo mimo dolge in pestre zgodovine mesta. Območje je bilo naseljeno že v antičnih časih, zaživelo pa je v srednjem veku, ko je bil Biograd nekaj časa tudi glavno mesto Hrvaškega kraljestva. O bogati zgodovini mesteca pričajo številne ostaline, ki privabljajo radovedne obiskovalce, seveda pa je tudi samo mesto nadvse zanimivo.

Biograd lepo kombinira urbano urejenost z zelenimi območji, del mesta so tudi soline, medtem ko je v bližini še Vransko jezero. Ob obali Biograda sta dva otočka, nekoliko bolj proti odprtemu morju pa najdemo slikovite Kornate.

Biograd seveda privlači tudi tiste obiskovalce, ki si želijo predvsem obmorskih užitkov. Plaže v okolici omogočajo brezskrbno čofotanje v toplem morju, bogata turistična ponudba pa zaokrožuje celovito izkušnjo vsakega obiskovalca. Ne le, da najdemo v Biogradu apartmaje in hotele, presenetili vas bodo mnogi drugi objekti, ki dajejo piko na i prijaznim prebivalcem in ponudnikom turističnih storitev.

apartmaji v biogradu na moru


by

Tags:

Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

8 + sixteen =