Strunjan vas bo navdušil

Slovenska obala je morda res kratka, a to ne pomeni, da ni čudovita. Če bi se radi naužili njene lepote, potem morate obiskati Strunjan, kjer so vam na voljo sodobni apartmaji, kjer si boste popolnoma odpočili, sicer pa se boste lahko naužili prijetnega morskega zraka in sonca.

Strunjan je najbolj poznan po dveh stvareh. Prva so kakiji, ki tu rastejo v izobilju in zaradi katerih se apartmaji napolnijo vsako jesen, druga pa je slavni strunjanski klif, ki privablja obiskovalce predvsem v poletnem času – med vročimi dnevi je namreč izjemno prijetno, če lahko poležavanje na plaži ob vročini zamenjamo za kakšen sprehod in ogled njegove beline. Klif je v zaščitenem območju Krajinskega parka Strunjan, sega pa skoraj do Strunjanskih solin, ki jih marsikdo ne pozna, saj so veliko bolj poznane piranske.

Če boste poleti obiskali Strunjan, vam priporočamo, da se v naprej pozanimate, kje so vam na voljo lepi apartmaji, saj je mogoče te najti tudi izven mesta, v hišicah in vasicah nad klifom. Tako boste imeli odlično izhodišče, če se želite predvsem ukvarjati s pohodništvom ali kolesariti. Tako se boste brez težav odpravili do nasadov oljk in vinogradov, do Cerkve Marijinega prikazanja, do Strunjanskega križa, ali pa se tudi dogovorili za ogled školjčišča. In seveda imajo apartmaji pri zasebnikih še en čar – doživeli boste pristne okuse morja in Mediterana. Na strani apartmaji v Strunjanu si lahko ogledate ponudbo.

Strunjan je povsem blizu Portoroža, torej vam ne bo dolgčas niti v primeru, da si zaželite nekaj več zabave, načeloma pa velja, da se za Strunjan odločajo predvsem tisti, ki bi radi ob morju našli sprostitev in mir.

strunjan


by

Tags:

Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

nineteen + ten =