Bovec – Turistično središče Posočja

Vsem dobro znani Bovec leži v kotlini pod alpskimi vršaci. V okolici teče prelepa Soča, obkroža ga pogorje Kanina s smučiščem ter vrhovi, po katerih je potekala Soška fronta. Tako je kraj z okolico dobro izhodišče za visokogorske ture na nekatere izmed najlepših slovenskih vrhov.

V neposredni bližini je največji slovenski slap Boka, ki s svojo mogočnostjo pritegne pogled vsakega obiskovalca. Pod krajem teče smaragdno obarvana Soča, ki v toplejših mesecih nudi številne užitke za ljubitelje adrenalinskih vodnih športov. Na vsakem koraku so ponudniki raftanja, kajakov, hydrospeeda in canoeinga. Za posebna doživetja je v bližini, v dolini reke Učje, najdaljši slovenski zipline s kar tremi kilometri dolžine!

Dobro je poskrbljeno tudi za ljubitelje kolesarstva, saj je v okolici veliko označenih kolesarskih poti, seveda pa so omogočeni tudi najemi najrazličnejših koles. Na Bovškem polju je letališče za manjša športna letala, kjer vas lahko zapeljejo na kratek panoramski ogled okolice. Za padalce je dobro poskrbljeno, možen pa je tudi polet v tandemu. V neposredni bližini je dolina Trente, polna naravnih lepot in mogočnih vršacev.

Zaradi težav smučišča Kanin je v zimskih mesecih ponudba skromnejša, a je smučišče v teku obnovitvenih del, zato že naslednjo zimo pričakujejo ponovno odprtje. Na vrsto bodo prišli tudi ljubitelji zgodovine, saj so po gorovjih in okolici potekali eni najzahtevnejših bojev 1. Svetovne vojne. V kraju je urejen privatni muzej, v bližini pa je zelo dobro ohranjena trdnjava Kluže iz konca 19. stoletja.

V kraju in okolici je za prenočitev poskrbljeno v hotelih in številnih lepo urejenih apartmajih, s katerimi Bovec nudi dovolj nastanitvenih kapacitet za obiskovalce preko celega leta. Več o ponudbi prenočišč si lahko ogledate na strani apartmaji v Bovcu.

bovec


by

Tags:

Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

four − one =