Bohinj, dragulj v objemu gora

Bohinj je kraj v objemu gora, ki leži v mirni alpski dolinici, a je kljub temu lahko dostopen z gorenjske strani z avtocesto preko Bleda in s Primorske preko bohinjskega predora. V kraju živi približno 2000 ljudi. Dobro razvita je lesna industrija, predvsem pa gre seveda izpostaviti razvijajoče se turistične dejavnosti.

Kraj leži v neposredni bližini smučišč Vogel in Sorica, zato je v zimskih mesecih dobro poskrbljeno za navdušence belih strmin in teka na smučeh s številnimi paketi za družine in posameznike. Za dodatno sprostitev poskrbijo v Vodnem parku Bohinj, ki ponuja wellness in fitnes center ter bazen.

V poletnih mesecih je okolica odlično izhodišče za izlete v visokogorje, na Komni pa celo leto obratuje velika planinska koča. 7 kilometrov oddaljeno Bohinjsko jezero poleti ponuja osvežitev in lepo kajakaško turo do slapa Savice. Slap je v svojem sonetu opeval že France Prešeren, kar ni nič čudnega, predstavlja namreč prelepo naravno kuliso.

Ribolovna sezona je odprta in tako jezero ponuja številne užitke ljubiteljem muharjenja. Ljubitelji kolesarstva lahko uživajo ob vožnji po dolini in ogledu jezera, urejenih pa je tudi nekaj zahtevnejših gorskih poti.

Turistične organizacije ponujajo številne pakete za družine, od aktivnih počitnic na podeželju do spoznavanja naravne dediščine. V toplejših mesecih so na sporedu številne prireditve in festivali na prostem, za vsak okus se najde nekaj. Sestradani popotniki se lahko ustavijo v gostilnah, za zahtevnejše gurmane pa poskrbijo izbrane restavracije.

V kraju seveda delujejo hoteli, veliko pa je tudi lokalnih ponudnikov apartmajev. Ponudnike si lahko ogledate na strani apartmaji v Bohinju, kjer jih lahko med seboj primerjate in najdete zase takšnega, ki vam ustreza. Bohinj torej res dobro poskrbi za vsakega obiskovalca!


by

Tags:

Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

3 × 3 =