Prenočišča in zanimivosti Kranjske gore

Kranjska Gora si vsekakor zasluži vidne omembe med slovenskimi kraji, ki so še posebej privlačni za vse mogoče obiskovalce. Skrajni severozahod Slovenije je namreč priljubljena destinacija tako za turiste, kot tudi za mnoge druge obiskovalce, ki v Kranjski Gori najdejo vse, kar pri obisku potrebujejo.

Gorenjsko mestece s pestro, čeprav ne preveč dolgo zgodovino je danes najbolj znano po ponudbi športnih aktivnosti, še posebej pa je destinacija priljubljena med ljubitelji zimskih športov. Prav pozimi Kranjska Gora najbolj oživi, a turistična dejavnost v teh krajih tudi poleti nič manj ne izstopa.

Zimske aktivnosti v Kranjski Gori se pomembno povezujejo s športnimi tekmovanji, med katerimi moramo gotovo omeniti vsaj dve – tekme alpskega smučanja na Vitrancu ter smučarske polete v Planici. Oba dogodka privlačita v slikovite alpske doline znatno število obiskovalcev, ob najbolj obiskanih dneh se ob športnih prizoriščih zvrsti tudi več deset tisoč gostov.

Seveda pa je Kranjska Gora obljudena tudi z obiskovalci, ki niso prišli navijati za smučarje ali skakalce. Tudi tisti, ki sami smučajo, bodo prišli na svoj račun, odlično pa je poskrbljeno tudi za ljubitelje teka na smučeh, sankanja, drsanja in drugih zimskih aktivnosti. Kranjska Gora je v tem oziru priljubljena destinacija tako za rekreativce, kot tudi za resne športnike, ki tu opravljajo svoje treninge.

V toplejših mesecih leta je Kranjska Gora odlično izhodišče za pohodniške in kolesarske ture. Bližnji alpski vrhovi kar vabijo pohodnike, medtem ko kolesarje navdušujejo kilometri urejenih kolesarskih poti. Vsem pa pride prav še urejena turistična infrastruktura, saj so v Kranjski Gori apartmaji, hoteli in druge nastanitve, pa tudi informativna središča in podobne turistične točke.

Vsi, ki potrebujete kakšno prenočišče, si oglejte apartmaji v Kranjski Gori, kjer boste našli pestro ponudbo različnih prenočišč, ki so tam na voljo. S pomočjo iskalnika pa boste enostavno našli proste termine in cene za najem apartmaja.


by

Tags:

Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

1 + six =