Turizem v Portorožu

Portorož je med vsemi slovenskimi kraji verjetno najbolj znan kot turistični dragulj, saj mesto praktično živi za turizem. To je seveda še kako izrazito v poletnih mesecih, ko se v ta obalni kraj zgrinjajo trume obiskovalcev iz vse Evrope pa tudi od drugod, medtem ko tudi v hladnejših mesecih ne manjka obiskovalcev, ki pridejo z zanimanjem občudovati pestro ponudbo tega obalnega mesta.

Najbolje je Portorož obiskati poleti, ko je turistična ponudba najbolj pestra. Takrat boste občutili pravi utrip mesta, prav tako bo vaša izkušnja najbolj pristna. Poleg tega so v tem času na voljo vse potrebne turistične storitve – hoteli, bungalovi, apartmaji, Portorož pa nudi še druge možnosti namestitve. Če ste se odločili za preživljanje dopusta na slovenski obali, potem je Portorož prava izbira – zadovoljni boste z bližino morja, z urejenimi plažami in bogato dodatno ponudbo. Ponudbo prenočišč najdete na strani apartmaji v Portorožu.

Značilnosti poletnih večerov na portoroških ulicah so stojnice, prireditve na prostem in podobni dogodki, ki pričarajo prav posebno izkušnjo vsakemu obiskovalcu. Seveda pa lahko prosti čas preživljate tudi v apartmaju, Portorož pa raziskujete sami, ali pa le uživate v sprostitvi ob obali. V vsakem primeru bo mesto navdušilo, tako tiste, ki imajo radi nekoliko bolj živahen dopust, kot tudi one, ki iščejo predvsem mir in sprostitev.

Portorož pa ni privlačen le za turiste, ki se pridejo namakat v toplo morje. Zelo se je razvil igralniški turizem, medtem ko je postalo mesto tudi priljubljeno konferenčno središče za poslovne sestanke in podobne priložnosti. K temu pripomore turistična naravnanost mesta, urejena infrastruktura (v bližini je tudi mednarodno letališče) ter dodatna ponudba, ki vključuje na primer zgodovinske in kulturne znamenitosti.


by

Tags:

Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

4 + twenty =