Turizem v Izoli

Izola, simpatično staro obmorsko mestece na polotočku, je pri nas priljubljena predvsem med mladimi družinami in med starejšo populacijo, saj je prikupen kraj nekoliko mirnejši kot marsikatera druga počitniška destinacija v Sloveniji. Za bivanje so na voljo apartmaji, sobe, pa tudi hotelska ponudba je zadovoljujoča.

Zakaj je Izola odlična za družine z majhnimi otroki?

V Izoli se za najem najdejo apartmaji tako v samem centru mesteca kot tudi nekoliko izven, a ker gre za miren kraj, vas mestni vrvež ne bo prav nič motil. Ravno nasprotno – če imate majhne otroke, so apartmaji povsem blizu morja celo velika prednost, saj vam tako ne bo nikoli zmanjkalo aktivnosti, ob katerih se boste lahko kratkočasili. Več o ponudbi najdete z iskalnikom na apartmaji v Izoli.

V Izoli lahko otroke povabite na sprehod do ladjedelnice, do katere vodi lepo urejena sprehajalna pot, po kateri se lahko zapeljejo tudi s skirojem ali kolesom. Ladje in barke, dvignjene iz vode, si lahko pošteno ogledate, saj jih od mesta (in predelovalnega obrata rib, ki je tudi blizu), vodi le žičnata ograja, ki ne skriva razgleda.

Na poti do ladjedelnice pa boste naleteli še na eno mestno atrakcijo, mimo katere z otroci ne boste mogli: velikega otroškega igrišča, kjer se bodo otrokom takoj zasvetile oči.

izola

Izola za starejše

V Izoli je kar nekaj počitniških domov, kjer svoj oddih radi najdejo upokojenci in tudi invalidi, veliko starejših pa se odloči tudi za najem pri komercialnih ponudnikih. Apartmaji so marsikomu ljubši, saj jim omogočajo več zasebnosti in samostojnosti, in za starejše vemo, da se marsikdaj ne želijo prilagajati drugim – radi imajo svoj mir in radi si sami pripravijo hrano.

Sicer pa starejše generacije večinoma uživajo v sprehodih, kopanju v morju ali v plavalnih bazenih, vedno pa se prileže tudi sedenje v kavarni na obali in uživanje na soncu ob branju časopisa ter srkanju kave.


by

Tags:

Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

three − two =