Apartmaji na otoku Cres

Nekateri moji najlepši spomini iz otroštva se navezujejo na otok Cres, kjer sem preživljal počitnice z babico in dedkom. Prav zato sem se odločil, da bom letos tudi svojo družino na dopust peljal prav tja.

Otok Cres je največji otok na Hrvaškem in precej malo oddaljen od celine. Na njem je možno bivati v hotelu in v kampu, a za naše potrebe so apartmaji veliko boljši, saj je z dvema predšolskima otrokoma in dojenčkom najbolje, da imaš pri roki vse udobje, ki ga potrebuješ. Kljub temu, da mi je na otoku Cres izjemno všeč vasica Lubenice, ki je izjemno poetična, sem prav zaradi otrok tudi vedel, da bodo bolj primerni apartmaji nekje bližje večjim naseljem – nenazadnje hočejo malčki nekaj več zabave in se hitro naveličajo zgolj plaže ter sprehodov.

Dopust je nenazadnje tudi vedno priložnost, da se otroci naučijo kaj novega, in v bližini turističnih središč je več možnosti za izlete ter razne športne aktivnosti.

Pobrskali smo torej med apartmaji v mestu Cres in si izbrali enega povsem blizu mesta. Ker je tam dobro poskrbljeno za turiste, smo vedeli, da nebo težav z izletom do Osorja in ogledom njegovih zgodovinskih spomenikov, prav tako pa ni daleč do plaže. In seveda imajo apartmaji bližje mesta pri majhnih otrocih še to prednost, da greš brez težav na sprehod in na sladoled, zjutraj pa po kruh – še preden troje ust kriči, da so lačna.

Prepričan sem, da bo otok Cres tudi moji družini tako všeč, kot je meni. Nenazadnje ga precej dobro poznam in se bom lahko tako potrudil, da ga vzljubijo, saj jim bom razkazal vse tisto, kar sem sam v otroštvu odkrival leta in leta. Apartmaji na Cresu so na voljo po celem otoku. Ali se boste tja odpravili z družino ali prijatelji je seveda vaša odločitev, glavno je, da boste uživali.

apartmaji na cresu


by

Tags:

Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 × four =